پشیمانی

تذکر:
در نوشته های قبلی گفته بودم که جهت دهندگان در زندگی اجتماعی ما «مسلمان ها»، دانسته و ندانسته ملا ها بودند و هستند.

از روزی که به دنیا آمده و خود را شناخته ام، این را شاهد بوده ام که حجت الاسلام های مانند آقایان توسلی، اسدی و... در شهر کویته پاکستان و آقای محسنی در افغانستان ـ که از جمله علمای سرشناس شیعی به شمار می آیند، مردم را به زنجیرزنی«کارد زنی» فرا می خواندند. امروز بعد از این همه سالها بیان یک واقعیت که آقای محسینی در عاشورای امسال در کابل بیان نموده، نشان می دهد که فضای سیاسی و اقتصادی افغانستان با تمام ضعف ها و کمبوداتی که داشته، یک سلسله استقلال فکری را برای این عده که از جاهای دیگر تغذیه می شدند، به وجود آورده است و اینها را به این باور رسانیده که اگر واقعیت های عینی را بیان نمایند و حتی اگر معاش شان هم از سوی ولایت فقیه قطع شوند، هنوز می توانند خوبتر و آبرومندانه تر در سرزمین شان زندگی کنند.

 

ای کاش اینها وقت تر به خرافات گرایی اعتراف می کردند تا شاید از هزینه های فاجعه باری عقب گردی و جهالت کاسته می شد. اما اعتراف که امروز صورت می گیرد، نیز خیلی ما را به آینده امیدوار می سازد.

 

نوشته ذیل تحت عنوان «انتقاد از زنجیر زنی در روز عاشورا در افغانستان»، برگرفته از وب سایت بی بی سی می باشد که در اختیار تان قرار داده ایم. از دست اندرکاران سایت فارسی بی بی سی تشکر!


شیخ آصف محسنی از رهبران شیعه افغانستان در سخنرانی خود در مراسم ویژه عاشورا از شعیان خواسته است تا در این روز به پیام اصلی قیام امام حسین توجه کنند و از زنجیر زنی بپرهیزند.

این رهبر شیعه افغانستان همچنین برخی مسئولان دولتی این کشور را نیز به تخلف از اصول اسلامی متهم کرد و افغانستان را کشوری خواند که باید بر اساس قوانین اسلامی اداره شود.

آیت الله محسنی، که عمدتا به میانه روی معروف است، در سخنرانی خود در یکی از این مراسم که در مدرسه خاتم النبیین برگزار شد، از زنجیر زنی در سوگ نواسه پیامبر اسلام انتقاد کرد و آن را خرافه خواند.

آقای محسنی ادامه راه امام حسین را در قدرتمند شدن مسلمانان از راه آموزش و پرورش توصیف کرد.

او گفت مشکل اصلی مسلمانان در جهان امروز این است که به پیام اصلی قیام امام حسین توجه نکرده اند و به همین دلیل نیز به نظر این رهبر شیعی از قافله تمدن عقب مانده اند.


خرافات
آقای محسنی گفت: "حسین از ما خواسته بود که سوگواری کنیم و یا با قمه و شمشیر پشت خود را سوراخ سوراخ کنیم؟ یا با شمشیر و با زنجیر سر خود را سوراخ کنیم که خون بریزد؟ کل این ها من درآوردیهای من و تو است. خرافات هستند این ها."

'سوراخ سوراخ'
آیت الله محسنی
 حسین از ما خواسته بود که سوگواری کنیم و یا با قمه و شمشیر پشت خود را سوراخ سوراخ کنیم؟ یا با شمشیر و با زنجیر سر خود را سوراخ کنیم که خون بریزد؟ کل این ها من درآوردیهای من و تو است. خرافات هستند این ها
 
آیت الله محسنی
او افزود:" پیام را بگیرید. ما باید در دنیا عزیز زندگی کنیم. "

این رهبر شیعه افغانستان گفت: "کشورهای ما مورد استثمار قرار می گیرند؛ سرزمین های اسلامی مورد استعمار قرار می گیرند؛ جنگهای تحمیلی برای گرم کردن بازار فروش اسلحه در میان ما و شما واقع می شود. این در شان مسلمان نیست. چرا ما امروز در صنعت ترقی نکنیم؟ چرا ما امروز زیر بار قرضهای خارجی برویم؟ چرا دانشگاه ما هنوز دانشگاه مرده است؟"

انتقاد آقای محسنی از زنجیر زنی در مراسم عاشورا در حالی مطرح می شود که در بیشتر تکیه خانه های افغانستان مراسم سوگواری روز دهم محرم با زنجیر زنی همراه است. این زنجیر ها که تیغ های کارد مانند کوچکی در قسمت پایانی آنها وصل است عمدتا سبب جراحت و خون ریزی می شود.

این رهبر شیعی افغان همچنین گفت افغانستان دارای نظام اسلامی است و از برخی مسئولان دولتی این کشور انتقاد کرد که در مراسم و محافلی که از سوی خارجی ها برگزار می شود به نوشیدن مشروبات الکلی مبادرت می ورزند.

سخنرانی آقای محسنی در مراسم عاشورا به گونه سخنرانی های دیگر این رهبر شیعی توام با نصایح به مردم به پایان رسید- نصایحی که از مردم می خواهد تا برای سلامت جامعه فعالیت های دولتمردان را عمیقا زیر نظر داشته باشند.

مراسم ویژه دهم محرم که مصادف به شهادت امام حسین نواسه پیامبر اسلام است همه ساله در افغانستان با سخنرانی ها و محافل نوحه خوانی و سوگواری برگزار می شود.